lauantai 24. elokuuta 2019

Liikennemerkkejä kannattaa noudattaaLiikennemerkkejä kannattaa noudattaa

Hyvä ihmiskuiskaaja tohtori Matti,
   olemme eläkeläisiä, minä 72 vuotta ja vaimoni 69 vuotta. Meillä on tapana käydä kävelylenkeillä, joiden taitekohdassa on yleensä jokin kahvipaikka. Juomme kahvit ja katselemme ohi kulkevia ihmisiä. Käytän kävelykeppiä, jonka sain 70-vuotislahjaksi.
   Kävelylenkin varteen oli ilmestynyt tien viereen nopeusrajoitusmerkki, joka ilmoitti, että korkein sallittu nopeus oli 40 km tunnissa. Puhuimme, että se ei koske meitä, koska olimme kävellen liikkeellä ja hidasliikkeisiä eläkeläisiä. Heti tämän merkin jälkeen oli leikkivistä lapsista varoittava merkki. Siinä oli kaksi lasta kolmiomerkissä ja sen alapuolella keltainen suorakaiteen muotoinen kyltti, jossa luki mustalla : VAROKAA LEIKKIVIÄ LAPSIA.
   Heti tuon merkin jälkeen olikin tien ja asuintalon välissä nurmialueella kaksi leikkivää tyttöä. Tytöt olivat 7-8 vuotiaita, heillä oli paljon leluja, nukkeja ja muita. Tytöt olivat kauniita, mekot olivat kukallisia, hiuksissa oli rusetit, ja molemmilla  valkoiset, tahrattomat tossut jaloissa. Tyttöjen ympärillä pomppi kaksi valkoista minikania. Kaunis lumottu näky pysäytti meidät, minut ja vaimoni, ja luulen, että vaimoni sai jonkin miellyttävän muistuman mieleensä omasta lapsuudestaan. Hän nykäisi kättäni.
   Hyvä ihmiskuiskaaja tohtori Matti,
sitten…niin, sitten suuri suuni aukeni, katsoin leikkiviä tyttöjä ja suuri suuni aukeni.
   -Mitäs tytöt leikkivät? suuri, ystävällinen suuni kysyi.
Muuta ei tarvittu. Tytöt nousivat ylös, kääntyivät meihin päin,  lelut putosivat käsistä siihen paikkaan, kasvoihin nousi myrsky.
   -V..tu ! Meitä et tytöttele, vanha sieninen äijä, toinen tytöistä sanoi.
Sitten tytöt repivät  rusetit hiuksistaan ja tulivat kohti. Muuta en muista. Silminnäkijöiden mukaan tytöt olivat kaataneet minut ja vaimoni maahan ja aloittaneet pieksennän. Kävelykeppini oli katkaistu ja sen puolikkaita oli käytetty pamppuina. Vaatteidemme sisään ihoa vasten oli tunkettu nokkosia, ja pamputusta oli jatkettu siihen asti, kunnes ohikulkijat olivat tulleet väliin.
   Pahoinpitelyn takia minä ja vaimoni makasimme sairaalassa kolme viikkoa, minä kaksi päivää tajuttomana. Nyt olemme jo kotiutuneet, ja pahimmat mustelmat ovat parantuneet, mutta yhä luut ja lihakset ovat kipeitä. Otamme särkylääkettä kolmasti päivässä. Vakuutusyhtiö kieltäytyi maksamasta korvauksia. Olihan tuo leikkivistä lapsista varoittava liikennemerkki ollut kaikkien nähtävillä. Mekin sen näimme. Vakuutusyhtiön mukaan saamme syyttää vain itseämme, kun emme tuosta varoitusmerkistä välittäneet. Samaa mieltä olemme nyt jo mekin.
   Poliisilta saimme tuntuvat sakot liikennemerkin huomiotta jättämisestä. Syyttäjän vaatimus ehdonalaisesta vankeudesta hylättiin.
   Hyvä ihmiskuiskaaja tohtori Matti,
 liikennemerkeillä annetaan tienkäyttäjille tärkeitä tietoja edessä olevasta liikennetilanteesta. Haluan, että tähdennätte ihmisille miten tärkeää liikennemerkkien tarkka havannointi ja noudattaminen on. Ei liikennemerkkien asentaja niitä leikinpäin tai juovuksissa ollessaan ole tien varteen asettanut. Varsinkin lapsista kertovat varoitusmerkit kannattaa ottaa erikoistosissaan.
   Noudattamalla liikennemerkkejä, me kaikki voitamme.

1 kommentti:

  1. Hauskasti kerrottu tarina ja tulin hyvälle tuulelle vaikkei tarina itsessään ollut hauska. Lisää tarinoita pyytää Hepeniina.

    VastaaPoista