lauantai 14. syyskuuta 2019

Piru 2.0 on tuolla jossain



Piru 2.0 on tuolla jossain

Arttu Ahomaa Valkeakoskelta kirjoittaa olevansa rauhallinen mies, keulimiset hän on aina jättänyt muille, mutta nyt on alkanut päätä kiristää.  Painehöyryn muodostuminen  päähän johtuu peltikaton maalausurakasta, jonka Arttu teki nyt keväällä 2019.
   Arttu Ahomaa on aina tehnyt lujasti töitä, työttömyyskorvausta hän ei ole saanut päivääkään. Perheeseen kuuluu myös vaimo Hillevi ja nyt jo aikuinen tytär Helena, joka toimii parturina Ruotsissa. Hilleviä Arttu kosi latotansseissa. Tytär Helena syntyi latotansseista yhdeksän kuukauden kuluttua, mitä Arttu ei kuitenkaan pidä keulimisena vaan rakkautena ensisilmäyksellä.
   Nykyään Arttu Ahomaan elämä maistuu sikanaudalta.
   Hän jatkaa kirjettään näin:
   ” Hyvä ihmiskuiskaaja, tohtori Matti, olimme eläneet säästäväisesti ja ahkerasti työtä tehden. Vuonna 2008, eläkkeelle päästyämme, ostimme tämän rintamamiestalon. Ihastuimme siihen heti, siinä oli pieni verstastila alakerrassa, josta pidin kovasti, olin tottunut tekemään käsilläni aina jotain. Vaimoni ihastui pieneen puutarhaan, jonka hän sai kukoistamaan sadoin kukkasin, pienessä kasvihuoneessa kasvavat tomaatit olivat pyöreitä, punaisia ja maukkaudessaan kylänkuuluja.
   Kaikki meni hyvin, tanssimme ruusuilla, olimme onnesta pökerryksissä, mutta…
   Niin, mutta…Nyt keväällä 2019 huomasin ruostetta talomme peltikatossa, jota ei oltu koskaan aiemmin maalattu. Koska halusin pitää talomme hyvässä kunnossa, otin yhteyttä maalausfirmaan. Sieltä tulikin mies katsomaan kattoa. Miehellä oli liituraitapuku, leveä solmio kaulassa, kiiltävät kengät, ja myös öljyiset hiukset kiilsivät. Mies lennätti dronea ympäri taloa omaa taitavuuttaan esitellen ja korostaen. –Tämä on tätä päivää, hän sanoi.  Naureskeli ja teki outoja silmukoita ja syöksyjä, kunnes drone putosi hallitsemattomasti ja upposi perunamaahan. Kävin kaivamassa dronen perunamaasta ja laskin auton viereen. Vakavaksi muuttunut mies ei enää puhunut dronestaan yhtään mitään, ei katsonut siihen päinkään.  Hänen kädessään oleva laskin näytti hinnan, joka minusta vaikutti ihan kohtuulliselta.
   Hyväksyin tarjouksen.
   Väriksi valitsin viininpunaisen.
   Sitten vain odottamaan.
   -Kaksi viikkoa ja kattonne on niin upea, ettette sitä tunnista, ukko oli sanonut.
   No, kahden viikon kuluttua sain sähköpostia ja ilmoituksen siitä, että talomme katto oli maalattu. Liitteenä oli kaksi tiedostoa, lasku ja valokuva.  Aukaisin kuvatiedoston ja siinä olevan talomme katto oli tosiaan kauttaaltaan viininpunainen. Eikä ruosteen tippaakaan.
   Ihmettelin kovin, milloin olivat ehtineet katon maalata, olinhan ollut kotosalla koko ajan. Menin ulos ja kattomme oli niin kuin ennenkin, maalaamaton ja ruosteinen.
   Soitto maalausfirmaan. Numeroita. 2, jos haluatte sitä. Saat..na!  4 jos haluatte tätä. Pään raapimista. Numeroita, numeroita. 6 jos haluatte sitä sun tätä. Hiki tässä tulee. 17 jos haluatte puhua kielillä. Ettette vaan olisi robotti-ti, mitä on 6 satakuntalaista mummoa kertaa kolme ?
   Tunnin päästä puhuin vastuuhenkilön kanssa. Hän kertoi, ettei mitään erehdystä ollut tapahtunut. Nyt nettiaikana maalarit ja maalit eivät koskaan tule fyysisesti paikan päälle. Se kyllä luki sopimuksessa. Hyvin pienellä. Peltikattoni maalaamisen oli suorittanut maalausohjelma Maalimestari 3,14. Aluksi peltikatto oli pesty painepesurilla ja liuottimilla, sitten oli maalattu kahteen kertaan. Juuri sillä viininpunaisella, jonka olin itse valinnut. Tätä painotettiin ”…, jonka te itse valitsitte.”
   Maalaaminen oli suoritettu virtuaalisesti heidän nykyaikaisessa, modernissa konesalissaan Espoossa. Asiassa ei ollut mitään hämärää.
   Hyvä ihmiskuiskaaja, tohtori Matti, missä on hulluuden raja ? Onko sillä pohjaa lainkaan ?
   Kun kaikki on netissä.
   Mitä pirua tämä nettihössötys tarkoittaa ?” kysyy Arttu Ahomaa kirjeensä lopussa.

Ihmiskuiskaajan vastaus: Kysymyksenne sisältää myös vastauksen: Pirua se nimenomaan tarkoittaa.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti